ארכיון פוסטים מהקטגוריה "כיב קיבה"

114: ייסורי הנפש, שיחות מן הרפואה הסינית, פרק XV

יום שני, 12 ביולי, 2010
הרהורים ומחשבות

הרהורים ומחשבות

אחד ההיבטים החשובים של הרפואה הסינית, המבדיל אותה ביתר שאת מן הרפואה המערבית, הוא ראייתה את המערכת גוף-נפש-רגש כמקשה אחת, כמבנה בלתי ניתן לחלוקה.
רגשות הם כמובן מרכיב אינטגרלי ויום-יומי של חיינו, אך כשעוצמתם גדולה, משכם ארוך או שהעיתוי שלהם "לא מתאים", הם הופכים להיות מחוללי מחלה. היבט מעניין נוסף שלהם, הוא שהם גם מחוללי מחלה, אך גם סימפטומים, העוזרים לנו להבין את מהות הדיסהרמוניה. לדוגמה: פחד פוגע בכליות ומחליש את הצ'י שלהן, אך נטייה לפחדנות ולחרדות מעידה על כליות חלשות, עודף חשיבה פוגע בטחול, אך חולשה של הטחול עלולה להתבטא בהפרעה אובססיבית-קומפולסיבית, וכו'.
קיימים חמישה רגשות "נורמליים", המהווים את ה"נוף הרגשי" שלנו,
אלה Wǔ Zhì 五志 Five aspirations/Emotions/Wills/Minds על פי חמישה איברי צאנג וחמישה אלמנטים. והם: שמחה Joy 喜 Xǐ , כעס Anger  怒 Nù  , חרדה, Anxiety 憂 Yōu  , מחשבות Pensiveness 思 Sī  ופחד Fear 恐 Kǒng .
רגשות אינם "טובים" או "רעים", רגשות הם רגשות,כולנו חווים אותם, ובאופן נורמלי, כשרגש  חולף ודועך - ממשיכים הלאה. הבעיה מתחילה כשהרגש נמשך זמן רב מדי, או שעוצמתו רבה, או שהופעתו מתרחשת בעיתוי לא טוב, אז הופכים רגשות לשליליים, לפתוגנים, אז הם הופכים להיות שבעת האַ‏פֶ‏קְטִים Seven affects Qī Qíng 七情, ואנחנו יודעים לומר למה הם גורמים:

כעס/תסכול  怒 Anger Nù גורם לצ'י לעלות ומשפיע על הכבד,
שמחה 喜 Joy Xǐ מאטה את הצ'י ומשפיעה על הלב,
דאגה/חרדה Anxiety 憂 Yōu ומחשבות    Pensiveness Sī 思 "קושרים" את הצ'י, משפיעים על הטחול והראות,
צער/אבל 悲 Grief Bēi "ממיס" את הצ'י ומשפיע על הראות,
פחד 恐 Fear Kǒng מנחית את הצ'י ומשפיע על הכליות,
הלם/חרדה 驚 Fright Jīng מפזר את הצ'י, משפיע על הכליות והלב.

למרות האמור לעיל, ומה שאומר בהמשך, יש לזכור כי כל רגש, לאורך זמן, עלול לגרום ל"תקיעת" צ'י, לעימדון, או בשפה שלנו- לסטגנציה Stagnation Zhì 滯, מצב, אשר בסופו של דבר, יביא לאש פנימית, או חום "ריק".

כעס פוגע בכבד וגורם לצ'י לעלות, הכוונה לכעס עצור, רגזנות, תיסכול, עלבון, עוינות ומרירות, נטייה לרטון וסוגים מסוימים של דכאון נחשבים גם כביטויי כעס. לכעס יש תפקיד ומטרה, כשאדם רוצה לבטא את מעמדו, האוטוריטה שלו, להשיג מטרה מסוימת, הוא ייטה לבטא כעס. אבל כעס עודף חוסם את זרימת צ'י הכבד ודם הכבד, מייצר חום פנימי או גורם ליאנג לעלות, הדבר עלול להביא לכאבי ראש, מיגרנות, כאב צוואר או נטייה לצוואר תפוס, צלצולים באוזניים או אוזניים אטומות, סחרחורת, טעם מר בפה, יתר לחץ דם ואף לארוע מוחי. ייתכנו גם בעיות שונות במערכת העיכול, בשל "פלישת" הכבד לטחול או לקיבה, כגון "מעי רגיז", בעיות נשימה מ"העלבת" הראות או הפרעות לב מחדירת החום מהכבד. לפעמים יש תחושה שהנשימה "אינה מספקת", יש רצון להיאנח או לנשום עמוק, או הרגשה של גוש בגרון (מצב המכונה "תסמונת גלעין השזיף"), בגלל שהכבד מזין את הרחם והמרידיאן (המסלול האנרגטי שלו) עובר באיברי המין ומסתיים בשדיים, נראה הרבה פתולוגיות באיברים אלה, כגון תסמונת קדם ווסתית המתבטאת בגודש וכאבים בשדיים, מצבי רוח, שינויים בפעילות המעי ובתאבון ועוד, ובזמן המחזור- כאבי ווסת, לפעמים קשים מנשוא, וקרישי דם, ואף קושי להרות, בגברים אפשר שנראה אימפוטנציה או הפרעות בתפקוד המיני.

כעס ותסכול

כעס ותסכול

שמחה מאטה את הצ'י ומשפיעה על הלב. מדובר בריגוש יתר, אם מאירוע ספציפי ואם מחשיפה לעיסוק כזה, הדבר קיים אצל ילדים המרבים לשחק במשחקי מחשב או לראות טלוויזיה, אך גם במבוגרים שעיסוקם כרוך בריגוש ומתח, כגון אנשי עסקים, סוחרי בורסה, עורכי דין וכו'. הביטוי יכול להיות תחושת חום במרכז החזה ובגפיים, הפרעות שינה, יובש בפה, נטייה לדלקות שתן, הפרעות בתפקוד המיני וקושי בתקשורת "נורמלית" עם הסביבה.

שמחה

שמחה

דאגה ומחשבות קושרים את הצ'י, משפיעים על הטחול והראות.
"חשיבת יתר" היא מושג מאוד סיני, ועוד יותר המושג "העלאת גירה מנטלית" mental rumination 復思 Fù sī, אך למרבה הצער הבעיה דווקא נפוצה מאוד בחברה שלנו, הן כגורם מחלה, והן כסימפטום לחולשה של הטחול, כלומר- של אלמנט האדמה. זה כולל גם התעסקות מוגזמת בענייני חשיבה תוך הזנחת  הגוף, התעסקות כפייתית במחשבות, עד כדי תסמונת אובססיבית-קומפולסיבית. מביא להצטברות לחות וממנה קצרה הדרך לצבירת ליחה, וברובד הראות- לדאגנות יתר, קשיי נשימה, נוקשות בשכמות ובחגורת הכתפיים והעורף, ולתסמונת חרדתית. נזק לטחול יכול שיתבטא בהפרעות אכילה שונות, החל מאנורקסיה ועד בולימיה, אכילת יתר, אכילת לילה, אכילה כפייתית או רגשית. מעי רגיז, מחלות מעי דלקתית (קרוהנ'ס וקוליטיס) כיב קיבה ותריסריון ועוד. כתוצאה מצבירת לחות אפשר לראות מחלות נשימה רבות, החל מ"סתם" נטייה לדלקות חוזרות בדרכי הנשימה, דרך דלקות אוזניים, וכלה באסתמה, ובל נשכח תופעות עור, אשר קשורות מבחינה סינית באופן ישיר למערכת הנשימה והנשמה, כגון אקזמה, המוכרת כאסתמה של העור או אטופיק דרמטיטיס, פסוריאזיס וכו'.

צער/אבל ממיס את הצ'י ומשפיע על הראות
תחושת צער ואבל ממיסות ומפרקות את צ'י הראות והלב, הדבר מתבטא בחולשה או לאות כללית, קוצר נשימה עד כדי אסתמה, או מחלת ראות כרונית, תמונת דכאון, חוסר דם שביטוייו רבים:  יובש, אי הזנת רקמות ואיברים ועל כן חולשה ודלדול שרירים, חוסר דם בלב ועל כן הפרעות שינה, כי לנשמה אין עגינה, בהעדר דם שיזין את הצ'י תהיה אי-זרימה של צ'י, העלולה להתפתח לאש בלב, שביטוייה יכולים להיות נפשיים, אך גם מחלות לב מסוגים שונים.

אבל וצער

אבל וצער

פחד מנחית את הצ'י ומשפיע על הכליות
אינסטינקט פחד מינימלי דרוש לנו לשם יצר הקיום הבסיסי שלנו, אך עודף פחד גורם לצ'י לרדת למטה (מנחית אותו) ובכך מחליש את הכליות, הדבר יתבטא בבעיות שתן למיניהן, כגון קושי בשליטה עליו  והשתנת לילה מרובה, עד כדי הרטבת לילה, הן בילדים והן במבוגרים, חרדות, בעיות בתפקוד המיני והפרעות פוריות בשני המינים, ברמה המנטלית- חוסר מוטיבציה וכוח רצון, והדבר ימנע מן האדם להתפתח מבחינה אישית ו/או מקצועית.

הלם/חרדה מפזר את הצ'י, משפיע על הכליות והלב.
במצב זה הנזק הוא בעיקר לכליות וללב, אך גם למעי הדק, ייתכנו הפרעות בקצב הלב, הפרעות נשימה, והפרעות שינה, פגיעה במעי הדק תתבטא בקושי להבדיל בין עיקר ותפל, ומכאן- "התעסקות בשטויות" וקושי לקבל החלטות בחיים.

הלם, SHOCK

הלם, SHOCK

עם כל האמור לעיל חשוב להכיר כלל נוסף, והוא- כי בעת הופעת רגש בעוצמה, ייפגע לא רק האיבר הקשור אליו לפי החלוקה שפורטה לעיל, אלא, ייפגע גם האיבר הפעיל באותו זמן. כך, בשורה מצערת הנמסרת בעת שהאדם אוכל, תפגע לא רק בצ'י ובראות, אלא גם במערכת העיכול, קרי- הטחול והקיבה, על כל המשתמע מכך.
על אותו משקל – ארוע מפחיד בעת קיום יחסי מין ייפגע קשות בעיקר בכליות, אך מעשה של אלימות מינית, כגון אונס, מצב בו מעורבים כמעט כל הרגשות שציינתי לעיל, ייפגע במידה זו או אחרת כמעט בכל מערכת, היות ובזמן שכזה יש פחד, כעס, תסכול, הלם, אבל ודאגה, צאו וחשבו כי אין מערכת או איבר שלא ניזוקים במצב שכזה.

82: השאור שבעיסה

יום שבת, 31 באוקטובר, 2009
אופים מתקופת המלכה וויקטוריה

אופים מתקופת המלכה וויקטוריה

כשהתכוונתי לכתוב את הפוסט הזה היה לי ברור מה יהיה שמו, תוך שאני בטוח שאני יודע בוודאות מה פירוש הביטוי: השאור שבעיסה הוא כמובן= הטוב שבטוב, העלית, הקרם דלה קרם, הקצפת, הטופ, מלח הארץ, המוביל, המעט המתסיס ומעורר את המרובה.
אלא שבחיטוטיי (כפי שאני נוהג לעשות תמיד לפני כל פרסום) גיליתי לתדהמתי (טוב, אני נסחף, להפתעתי) שבעצם במקור, בתפישת חז"ל, פירושו הוא ההיפך הגמור. וכך הדבר: כשם שהשאור מחמיץ את העיסה, את הבצק להכנת הלחם, כך יצר הרע בתוכנו "מחמיץ" אותנו ואת כוונותינו הטובות. והוא בעצם המכשול העומד בינינו לבין- מי יודע מה, הנירוונה אולי?.

ראו למשל:
"ריבון העולמים, גלוי וידוע לפניך שברצוננו לעשות רצונך, ומי מעכב? שאור שבעיסה ושעבוד מלכויות" (בבלי ברכות, י"ז, ע"א). ו"איזה הוא שאור- המחמיץ את האחרים" (תוספתא יום טוב, א' ה').
אז עם כל הכבוד לחז"לנו, צר לי אבל אני ממש לא מסכים איתם, שאור זה טוב, גם חברתית, גם תרבותית, וגם בריאותית…
לפי וויקיפדיה חמצת שאור היא תערובת חמוצה המוכנסת לעיסה וגורמת לתסיסת הבצק ולתפיחתו. בצק זה משמש להכנת לחמי שאור המאופיינים בטעם חמצמץ.

אז זהו, שמסתבר שכאשר בתהליך התסיסה משתתפים גם חיידקים פרוביוטיים (כן, כן, שוב Bifidobacterium) הם מפרישים אנזימים המורידים את רמת הפיטאטים והחומצה הפיטית (הידוע גם כאינוזיטול או E391) במזון, למה זה מעניין אותנו? כי החמוצה הפיטית מפריעה לנו לספוג מינרלים מהאוכל, ולכן כשרמתה נמוכה יותר (נגיד אם החמצנו את האוכל עם חיידקים פרוביוטיים) אז האוכל הזה מזין יותר. התהליך נכון עם כל הדגנים, אבל גם לגבי סויה, מוצרי סויה לא מוחמצים מכילים יותר חומצה פיטית מאותם מוצרים שעברו החמצה איפה? למשל:
במזרח יש:

  • נאטו  Nattō (なっとう or 納豆?) מאכל יפני מסורתי מפולי סויה מותססים
  • מיסו Miso (みそ or 味噌) כל אחד מכיר
  • טמפה  Tempeh
  • רוטב סויה מסורתי (אמיתי)
  • קימצ'י Kimchee  או כרוב מותסס מסורתי קוריאני (תקראו את הפוסט הזה עד הסוף)

ואצלנו יש מוצרי חלב מוחמצים:

  • יוגורט/קפיר/לבנה
  • וחמוצים: כרוב כבוש, זיתים, מלפפונים וכו'

למה עוד החיידקים האלה טובים?
חלק מהעובדות הזכרתי, מי שרוצה להזכר מוזמן ללחוץ על הלינקים:
זה טוב נגד אלרגיה
זה טוב נגד הצטננות ושפעת
זה עוזר לרזות
זה טוב למניעת מחלות וחיזוק מע' החיסון

מה עוד?

  • זה טוב לטיפול בשלשול
  • זה טוב לסובלים ממעי רגיז/רגיש/עצבני
  • זה טוב לסובלים מממחלת קרוהנ'ס ומחלת מעי דלקתית (קוליטיס כיבית)
  • זה טוב לסובלים מאולקוס/דלקת של הקיבה, או מחיידק ההליקובקטר פילורי.
  • זה טוב לסובלים מתסמונת המעי הדליף (Leaky gut)
  • זה טוב לרגישים לחלב
  • זה טוב לכל מי שחוטף זיהום :דרכי נשימה, מע' עיכול/ דרכי השתן/איברי המין (דלקות בנרתיק, בפרוסטטה ובצינוריות הזרע)/אחרי ניתוח/אם מקבל או לא מקבל אנטיביוטיקה.
  • זה טוב לאקנה ACNE ואקזמה
  • טוענים שזה טוב לאוטיזם
  • זה טוב לתסמונת הקדם ווסתית
  • זה טוב לסרטן שלפוחית השתן
  • זה טוב לסוכרת
  • זה טוב לבעיות שיניים ובעיות חניכיים.

לכן אני ממליץ לכל המטופלים שלי ליטול פרוביוטיקה (תשאלו אותם, או תנסו להיזכר בשיחה הראשונה שלנו אם הייתם אצלי).

מאיפה?
אפשר לקנות ולקחת טבליות.
אפשר לאכול טונות של יוגורט ביו.
אפשר להכין ולאכול לחם שאור, הנה מתכון להכנת מחמצת שאור
אפשר להכין "משקה מחייה" לפי המתכון שנתתי כאן (פעם שלישית היום שאני נותן את הלינק הזה )

כשחיפשתי תמונה/ציור של אופה (כי הפוסט קשור ללחם) הגעתי לג'וזפין בייקר, אז הנה תמונה שלה

josephine-baker

josephine-baker

ואז החלטתי להכניס גם קטע ווידאו, כדי שתבינו למה אני שם אותה בבלוג שעוסק בבריאות. כי היא ממש בריאות!!!

מקורות

Food Navigator October 12, 2009
Journal of Agricultural and Food Chemistry October 9, 2009
Agribusiness Seminar at Harvard Business School Sanz-Penella JM, Tamayo-Ramos JA, Sanz Y, Haros M

.

65: נטילת פרוביוטיקה בהריון מסייעת לחזרה למשקל גוף תקין.

יום שישי, 28 באוגוסט, 2009

וראשית אני מודה למג"ר רונית מינקוב, ממ.נ שרותי פרמקולוגיה ורפואה בע"מ שהפנתה את תשומת לבי למאמר שהביא אותי לכתוב לכם את הפוסט,

(לקשר איתה: 09-8995187, 052- והדף שלה)

החבר'ה הטובים

החבר'ה הטובים

מחקר שנערך בפינלנד מצא שמתן מוצרים פרוביוטיים לנשים בשלשי הראשון להריונן הביא לירידה ב BMI ובהיקף המותניים של הנשים.

החוקר (חוקרת? איך אפשר לדעת עם שמות פיניים? ) קירסי לאיטינן, מאוניברסיטת טורקו בפינלנד (לדעתי אין מקום כזה) אמר/ה, בכינוס האירופאי להשמנה של מאי 2009, כי נשים שקבלו פרוביוטיקה נמצאו שנה לאחר הלידה רזות יותר (מדובר ב"השמנה מרכזית" של הבטן, מבנה התפוח הידוע לשמצה) בהשוואה לבנות קבוצות הביקורת, שלא קבלו פרוביוטיקה.

ארגון הבריאות העולמי מכיר בפרוביוטיקה ומגדיר אותה כ"מיקרואורגניזמים חיים, אשר בהינתנמ בכמויות המתאימות, מניבים תועלת בריאותית למאכסן".

במחקר השתתפו 256 שחולקו באופן ראנדומלי לשלוש קבוצות.

  • קבוצה 1: ייעוץ תזונתי + פרוביוטיקה.
  • קבוצה 2: ייעוץ תזונתי + פלסבו.
  • קבוצה 3: פלסבו בלבד.

המחקר ארך מתחילת ההריון ועד שהנשים הפסיקו "הנקה בלבד" (כלומר התחילו לתת לתינוקות גם אוכל). ובכל מקרה עד 6 חודשים מן הלידה.

בסוף המחקר בדקו "השמנה מרכזית".
הממצאים:

  • בקבוצת הפרוביוטיקה היו 18% פחות נשים שמנות מאשר בקבוצת הייעוץ התזונתי עם הפלסבו ו15% פחות מקבוצת הפלסבו בלבד.
  • במדידת אחוזי שומן הייתה הירידה הגדולה ביותר בקבוצת הפרוביוטיקה.

מסקנה: פרוביוטיקה עוזרת לרזות (אבל גם פלסבו?)

הדבר מתקשר למאמר שנחשב פורץ דרך, שפורסם ב-2006 ב NATURE שדיווח כי אוכלוסית חיידקי המעי של שמנים שונה מזו של רזים. החוקרים הראו שכאשר הצליחו השמנים לרזות, חזרה אוכלוסיית החיידקים שלהם להיות כמו של רזים. מסקנתם הייתה שלהשמנה יש מרכיב חיידקי.

בכנס מדעי שנערך בשנה שעברה, הראו מדענים מאוניברסיטת רידינג כי לחיות שמנות יש הרבה פחות חיידקים "ביפידובקטריים ("החיידקים הטובים") מלחיות רזות. הם מצאו שצמיחתם של החיידקים הטובים מושפעת מצריכת סיבים פרה-ביוטיים, המכילים אינולין ופרוקטואוליגוסכרידים.
מחקר נוסף מאוניברסיטת טולוז הראה גם שנטילת פרוביוטיקה מאזנת רמות סוכר בדם.

כמובן אסור לשכוח כי החיידקים הפרוביוטיים משמשים קוו הגנה ראשון של מערכת החיסון, ופרט להגנה על האם, הם מועברים לתינוק, הן בעת המעבר שלו בתעלת הלידה, והן בחלב האם, בזמן הנקה.
ואם כבר גלשנו ליתרונות הפרוביוטיקה, הנה כמה תכונות המיוחסות לחיידקים אלה:

  • מועילים בעת צריכת מוצרי חלב לסובלים מאי סבילות ללאקטוז (רובנו)
  • מונעים סרטן המעי הגס
  • מורידים כולסטרול
  • מורידים לחץ דם
  • משפרים תפקוד מע' החיסון ומונעים זיהומים
  • "מחסלים" הליקובקטר פילורי, החיידק הנחשב אחראי לאולקוס ודלקת קיבה.
  • מטפלים בשלשול על רקע נטילת אנטיביוטיקה
  • אנטי דלקתיים.
  • אנטיסוכרתיים.
  • משפרים ספיגת ויטמינים ומינרלים
  • מונעים התפתחות זני חיידקים אלימים (כמו בעת מצבי לחץ)
  • מטפלים במעי רגיז/רגיש ודלקות מעי כגון קרוהנ'ס וקוליטיס דלקתית CROHNS, ULCERATIVE COLITIS, IRRITABLE BOWEL.
  • פותרים בעיית עצירות
  • מטפלים ומונעים דלקות בדרכי השתן ובנרתיק
  • יש הטוענים שהם מסייעים במקרי אוטיזם (לא מצאת לכך סימוכין )
  • יש הטוענים שהם טובים לאקנה (פצעונים, חצ'קונים) אם אוכלים למשל יוגורט.
חיידק רע! יבוא אצידופילוס ויהרוג אותך!

חיידק רע! יבוא אצידופילוס ויהרוג אותך!

זו רשימת החיידקים הפרוביוטיים המוכרים (סתם, בשביל הכיף)

Bacillus coagulans GBI-30, 6086
Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12
Bifidobacterium breve Yakult
Bifidobacterium infantis 35624
Bifidobacterium animalis subsp. lactis HN019 (DR10)
Bifidobacterium longum BB536
Escherichia coli M-17
Escherichia coli Nissle 1917
Lactobacillus acidophilus DDS-1
Lactobacillus acidophilus LA-5
Lactobacillus acidophilus NCFM
Lactobacillus casei DN114-001 (Lactobacillus casei Immunitas(s)/Defensis)
Lactobacillus casei CRL431
Lactobacillus casei F19
Lactobacillus casei Shirota
Lactobacillus paracasei St11 (or NCC2461)[49]
Lactobacillus johnsonii La1 (= Lactobacillus LC1, Lactobacillus johnsonii NCC533)
Lactococcus lactis L1A
Lactobacillus plantarum 299V
Lactobacillus reuteri ATTC 55730 (Lactobacillus reuteri SD2112)
Lactobacillus rhamnosus ATCC 53013 (discovered by Gorbach & Goldin(=LGG))
Lactobacillus rhamnosus LB21
Saccharomyces cerevisiae (boulardii) lyo tested as mixture:
Lactobacillus rhamnosus GR-1 & Lactobacillus reuteri RC-14 tested as mixture:
Lactobacillus acidophilus NCFM & Bifidobacterium bifidum BB-12 tested as mixture:
Lactobacillus acidophilus CL1285 & Lactobacillus casei
Lactobacillus helveticus R0052 & Lactobacillus rhamnosus R0011
Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus bifidus - became new genus Bifidobacterium

הייתי צריך לאכול יוגורט

הייתי צריך לאכול יוגורט

ואיפה משיגים חיידקים פרוביוטיים?

  • אז אפשר לקנות אותם בקפסולות, יש כמה וכמה חברות שמוכרות אותם בצורות שונות. אין לי דרך לבדוק ולהמליץ ביושר ובכנות מי ומה טוב יותר.
  • אפשר לשתות יוגורטים ומשקאות פרוביוטיים כאלה ואחרים, עם שמות מסחריים שונים, גם כאן אני לא יכול לסייע במי ומה.
  • חלב אם (Bifidobacterium infantis)
  • והכי טוב: ממאכלים שונים, הנוצרים בתהליך של תסיסה (הקרויה לפעמים  lactofermentation)  והעשירים בחיידקים. ביניהם:
  • חמוצים
  • רוטב סויה
  • סויה מותססת, כגון טמפה, מיסו ודונג'אנג tempeh, miso, doenjang
  • יוגורט, קפיר, לבנה
  • מגידול פטריית קומבוצ'ה kombucha
  • כרוב כבוש, בגרסאות שונות: sauerkraut האירופאי, Pao cai ו-Zha cai הסיני, ו- kimchi הקוריאני.

למי מכם שלא מתעצל והרפתקן מספיק, הנה לפניכם מרשם מעולה לייצור כמויות מכובדות של חיידקים פרוביוטיים, הרעיון דומה בעיקר לכבישת כרוב בסגנון זאורקראוט או קימצ'י (המכונה "האוכל הכי בריא בעולם" לא רק על ידי הקוריאנים).

המתכון מופיע בספר של ענת ושלי  "מדריך מפה לריפוי טבעי". ומטופלת שלי אמרה לי עליו פעם "כל פעם שאני שותה מן המשקה אני מרגישה כאילו יד נעלמה מלטפת לי את הבטן מבפנים".

"משקה מחייה" ((REJUVELAC ©- משקה כרוב מותסס, עשיר מאוד באצידופילוס

זהו משקה תוסס טבעי עשיר מאוד בחיידקי אצידופילוס (פרוביוטיים) ובמרכיבים נוספים המייצרים חומצת חלב, פחמן דו חמצני, ויטמין 12 B ואנזימי עיכול.
המרכיבים:

  • 2 ספלים מים מינרליים או מים מזוקקים (לא מי ברז, העשירים בכלור ופלואור שקוטלים את החיידק).
  • 3 ספלים כרוב קצוץ גס לא דחוס.
  • מספר צנצנות זכוכית שנשטפו (חוטאו) במים רותחים.

אופן ההכנה:
שלב
I:

  • בבוקר להכניס את המים והכרוב לבלנדר, מתחילים לטחון במהירות איטית, ומגבירים בהדרגה את המהירות, ממשיכים לכ-30 שניות.
  • אם אין ברשותכם בלנדר השתמשו ב ½2 ספלים של כרוב קצוץ דק דחוס על אותה כמות מים.
  • את התערובת מעבירים לצנצנת, מכסים בצורה לא הדוקה, משאירים לעמוד בטמפרטורת החדר, בצל, ל- 3 ימים.

שלב II: - לאחר 3 ימים:

  • מסננים את נוזל ה- REJUVELAC העשיר בחיידקי אצידופילוס וזורקים את הכרוב. מעבירים מיד 60 סמ"ק (כ- ¼ ספל) לצנצנת עם 3 ספלי כרוב קצוץ גס (או ½2 ספלים כרוב קצוץ דק) ועם 2 ספלים מים מזוקקים או מינרליים.
  • מנערים ומשאירים בטמפרטורת החדר ל- 24 שעות.
  • את שאר הנוזל מהסיבוב הראשון מכניסים למקרר, ושותים כל פעם ½ ספל, 3 פעמים ביום, רצוי עם הארוחות.

מעתה, כל 24 שעות, חוזרים על התהליך:

  • לוקחים ¼ ספל מהנוזל החדש שנוצר, ממנו מכינים תערובת חדשה, (אשר תהיה מוכנה תוך 24 שעות), יחד עם - ½2 -3 ספלי כרוב ו-½2-1 ספלי מים מזוקקים/מינרליים, וכך מחדשים כל הזמן את מלאי הנוזל.

חשוב לשים לב:

  • ל -REJUVELAC באיכות טובה יש טעם חמצמץ עד חמוץ ותוסס מעט, כמו יוגורט. אם טעמו או ריחו כמו של מים עומדים או מרקיבים השליכו אותו והתחילו מההתחלה.
  • ודאו שאתם משתמשים במים נקיים ובכלים שנשטפו במים רותחים.
  • הקפידו לשתות מהנוזל במשך חודשים מספר, הדבר יעשיר ויחדש את אוכלוסיית האצידופילוס בגופכם, יטפל בנזקי זיהומים, זיהום סביבתי, נזקי אנטיביוטיקה,פטריות, ירפא אולקוס, מחלות קיבה, ועצירות, יחזק את המערכת החיסונית וימנע הדבקות במחלות זיהומיות רבות.

לבריאות

FASEB Journal, doi:10.1096/fj.07-102723.
European Congress on Obesity, Thursday, 7 May 2009, Kirsi Laitinen et al

לקשר בין השמנה וצריכת יוגורט התייחסה חברה ברזילאית ( Itambe light yogurt "fit light") בסדרת פרסומות קונטרוורסיאלית בהן נשים שמנות דגמנו במודעות ליוגורט, בעיניי הצילומים יפים ועם הומור, הנה הן, ונראה אם אתם יודעים לאיזה סרט/דמות הם התכוונו: