נו כבר!

נו כבר!

כבר כמה פעמים כתבתי בשבחה של הפרוביוטיקה, אותם חיידקים ידידותיים ונחמדים, שמגנים עלינו, עוזרים לנו לעכל ולרזות. בפוסט אחד הסברתי שתוספת תזונתיות יומית של פרוביוטיקה בילדים, נמצאה כיעילה בהגנה מפני חום, הצטננות ושיעול בתקופת החורף. בפוסט אחר, שפרוביוטיקה עוזרת לרזות, ועוד הרבה דברים טובים.
וברגע של חולשה, בו כתבתי על השפעת, ציינתי את הפרוביוטיקה כאחד מכלי הנשק במערך ההגנה שלנו.

אז כעת שוב מתפרסם מאמר מעניין, המראה שמוצרי חלב פרוביוטיים מסייעים באיזון התגובה החיסונית בילדים אלרגיים

קודם רקע:
יש בשנים האחרונות עלייה בשכיחות מחלות אלרגיות בעולם כולו.
העלייה הזו נגרמת ככל הנראה בשל תגובה חיסונית לא מאוזנת, הנובעת מגורמים סביבתיים. (הסביבה שלנו "מזוהמת" יותר, ויותר אלרגנית=גורמת לתגובה אלרגית).

מסתבר שלחיידקים פרוביוטיים יש יכולת אימונורגולטוריות (אימונו-חיסוני, רגולציה- איזון, וויסות, כמו המפקח על הבנקים ). ועל כן הם עשויים לאזן את התגובה החיסונית הגורמת לאלרגיה, או במלים פשוטות- להפחית אלרגיה.

במחקר שאני מביא הפעם מצאו שצריכה יומית, למשך שלושה חודשים, של מוצר פרוביוטי המכיל L.gasseri CECT5714 ו-L.coryniformis CECT5711 משפרת פרמטרים חיסוניים המעורבים בתגובה האלרגית.
הם לקחו 44 ילדים אלרגיים, שחולקו אקראית ל:

  • קבוצת ביקורת שקיבלה יוגורט "רגיל".
  • קבוצה שקיבלה פרוביוטיקה.

שתי הקבוצות צרכו במשך שלושה חודשים 200 מ"ל ליום של מוצר חלב שעבר תסיסה,. קבוצת הביקורת צרכה יוגורט רגיל, ואילו קבוצת הפרוביוטיקה צרכה מוצר חלב דומה שהכיל תערובת  של שני החיידקים הנ"ל במקום Lactobacillus bulgaricus. , שהוא החיידק שעושה יוגורט על ידי החמצת החלב, אבל כנראה לא נחשב פרוביוטי מספיק. נמדדו פרמטרים הקשורים לפעילות המעיים ופרמטרים חיסוניים באמצעות דגימות צואה ודם (מסכנים הילדים, אבל זה למען המדע).

תוצאות:

צריכת הפרוביוטיקה הביאה לירידה משמעותית ברמת IgE בפלסמה (זהו הנוגדן העולה במצבים אלרגיים, וכשהוא גבוה, סימן שהבנאדם אלרגי) ולעלייה בתאי T רגולטורים Regulatory cells (או suppressor T cells) ובעוד פרמטרים שלא אלאה אתכם בהם, כולם מוכיחים שצריכה יומית של מוצר פרוביוטי בילדים אלרגיים למשך שלושה חודשים משפיעה בצורה חיובית על פרמטרים חיסוניים המעורבים בתגובה האלרגית.

כאשר ההשפעה החיובית כוללת ירידה ברמות IgE בפלסמה ועלייה בכמות תאי T רגולטורים. בנוסף, צריכת המוצר הפרוביוטי שיפרה פרמטרים חיסוניים מולדים וספציפיים, והדבר עשוי לשפר את המצב הרפואי הכללי בילדים.

A probiotic dairy product containing L. gasseri CECT5714 and L. coryniformis CECT5711 induces immunological changes in children suffering from allergy. Martínez-Cañavate et al, Pediatric Allergy and Immunology, 2009, Volume 20, Number 6, Pages 592-600

מסקנה-קחו בעצמכם, ותנו גם להם פרוביוטיקה

ואם אתם, או ילדכם, בהתקף, ואתם צריכים הקלה לנזלת ומיואשים, אז הנה הוראות לעיסוי עצמי, או אחד, לשני של נקודות שעשויות להקל.

נקודות לחיצה להקלה על נזלת/ אלרגיה

לחצו על אחורי העצם האוקסיפיטלית, שמאחורי האוזניים (GB20), ככה:

לחצו על הנקודות שלצדי האף לאורך "חריץ החיוך". (LI20, BITONG), במשך 5 דקות כאן:

חריץ החיוך

חריץ החיוך

לחצו על הנקודה שבין האגודל לאצבע (LI4), היא אמנם כואבת אך יעילה, כ-30 לחיצות בכל יד .(אסור בהריון) ככה:

לחצו על הבליטה הפנימית של עצם האמה (רדיוס), בחלק הקרוב יותר, כ-30 פעמים (LU7).כאן:

LU7

LU7

לחצו על חלק הפנימי של עצם השוק בחלקה העליון, קרוב לברך (ST36) כ-20 פעמים. כאן:

רגל

חורף נעים.