באוקטובר השנה התפרסמו בתרועה רבה ידיעות על מחקר דני ענק ("הגדול בהיסטוריה") על פיו שימוש בטלפון סלולרי בטוח, ואינו מסוכן.
הנה דיווח של הידיעה ב YNET, בחתימתו של אחד, ד"ר איתי גל, על פיו אין קשר בין שימוש בטלפון סלולרי לסרטן. והנה דיווחו של דן אבן בעתון הארץ.
אז הנה מתפרסם עדכון, נכון ל 2010 מן המכון הדני לרישום סרטן, Danish Cancer Registry ,
על פיו שיעור סרטן המוח ומערכת העצבים המרכזית בדנמרק עלה ב- 40% בין השנים 2001 ל-2010 בגברים וב- 29% בנשים.
מאיפה הפער?
מסתבר שבפרסום הראשון של המחקר הושמטו 200,00 משתמשי הסלולר הכבדים ביותר, וכך עוותו התוצאות.
עוד מממצא "מעניין", הוא שאחד ממפרסמי המחקר, Anders Ahlbom, הוא חבר הנהלה בחברה שעוסקת בלוביינג Lobbying firm, שעובדת בשרות חברות תקשורת באירופה, והוא לא דיווח על ניגוד האינטרסים הזה.
מסקננות:
א) כשמרגיעים אותך- תתחיל לדאוג.
ב) סלולרי כן מסרטן
ושלא יעבדו עליכם…..
מסקנה – הפתרון שלי עדיין פשוט ועובד – להפעיל את המיקרופון ולדבר מרחוק – עוצמת הקרינה יורדת בריבוע המרחק 🙂 אם יתברר שזו שגיאה ואין סכנה – לא קרה כלום. אם יתברר מה שנראה כעת די מובן מאליו וזה שקרינה הסלולר עלולה להגביר שכיחות של סרטן – אנחנו נשאר לטפל בשאר…
אתה צודק לחלוטין, הבעיה היא כשלא רוצים שכל השכונה תשמע את השיחה, ועל כן חרגתי ממנהגי ופרסמתי כאן בצד הבלוג לינק לחברה שמוכרת אוזניות אוויר, (עוד אפשרות היא לנהוג כמוני: לא לדבר בסלולרי. נקודה)
אני גם מחזיקה בדעה שסלולרי זה די מיותר, עד לפני פחות מ20 שנה לא היה לנו צורך בסלולרי בכלל, והחיים היו הרבה יותר מאושרים, גם לי אין סלולרי אנשים לא מבינים כמה שזה נוח. אין לחץ, אין את השאלה הנצחית "איפה את". כמו שאומרים בפרסומת הידוע, מהבית מדברים "בזק".!!
נידמה לי שישנה חוקרת שמצאה ממצאים דומים בישראל – עליה בשכיחותם של סרטנים אקזוטיים כדוגמת אלו של בלוטות הרוק, ומשום מה דווקא בצד בו האדם מדבר בטלפון ולא בצד השני