כפי שאולי ידוע לחלקכם, אני בא ממשפחה של מטפלים מחד ומאנשי תיאטרון ובמה מאידך. בצד המטפל אבי ז"ל שהיה רופא (כירורג ואח"כ גריאטר), אחיי יבדל"א שמעון, רופא הילדים ויהודה, שהוא עו"ס ומטפל באוכלוסיות הקשות של דיירי הרחוב.
אבי ז"ל היה מרצה מחונן ואהוב, ועם הזדקנותו הפסיק להופיע בפני קהל, והיה מסתפק בניהול שיחות/הרצאות בפנינו, בניו. והנושא האהוב עליו היה כמובן- רפואה.
עם הזמן התרגלתי לכך שמדי פעם הייתי מקבל טלפון, ובצד השני היה קולו של אבי, אומר לי (בספרדית כמובן) אתה שומע? חשבתי על משהו.
זה היה האות בשבילי למצוא לי כורסא ולהתרווח בה, ולהצטער על שאני לא מעשן או שותה, כי אז הייתה צפויה לי הרצאה לא קצרה בנושא רפואי כלשהו שעלה במוחו.
עם נטישתי את הכירורגיה והמעבר שלי לעסוק ברפואה סינית, התמחיתי והתמקדתי בין השאר בבעיות פריון, ואבי היה מודע לכך.
יום אחד אני מקבל את אחת מאותן "שיחות/הרצאות", אבא שלי מתקשר ואומר לי "אתה שומע, חשבתי על משהו"
על כך אני עונה כמצופה כמובן "כן אבא, על מה חשבת?"
וזה הולך ככה:
"נכון, אצלנו היהודים (אחרי 50 שנה בארץ, עדיין זה "אצלנו היהודים"), כשרוצים להגיד על מישהו שהוא חריף בשכל, חכם, אומרים עליו שהוא ממזר? אומרים "איזה ממזר הוא, והכוונה להיותו מוצלח"
אני: "נכון אבא"
"ומי הוא ממזר? ממזר זה אחד שעשו אותו מתוך תשוקה, לא מתוך תיכנון, מתוך סערת רגש, והנה הם יוצאים הכי מוצלחים!
אני בלבי: יש בזה משהו.
אבא: "אז תגיד למטופלות שלך שלא יתכננו יותר מדי! שילדים באים מזיונים!" תגיד להן שיזדיינו! שזה בריא!!!
לא רע בשביל מישהו בן 90+.
ולמה הבאתי את הסיפור הזה? כי מסתבר שאבא שלי צדק!!!
מחקר בינלאומי (צ'ילה, קנדה וארה"ב) מצא שתפקיד נוזל השיפכה אינו רק להוביל תאי זרע, אלא שיש בנוזל הזרע חלבון, המעורר תגובת ביוץ אצל הנקבה, הדבר נמצא אצל בעלי חיים שונים, בקר, לאמות, ארנבות, אורנג אוטנים וגם בני אדם (כן, אנחנו סוג של חיה).
לדברי המחברים, נוכחות אותו חלבון מעורר ביוץ ovulation-inducing factor (OIF) בנוזל הזרע הנו בעל משמעות רחבת טווח ומעורר שאלות רבות, בנוגע לזהות, מקור של רקמות, מנגנוני פעולה, תפקיד בתוך זנים ומינים ורלבנטיות קלינית במצבי אי-פריון.
החלבון שבנוזל הזרע משפיע על ההיפותלמוס, אזור במוח המחובר תיפקודית למערכת ההורמונלית הנשית, ומשפיע אצלה על הפרשת הורמונים שונים, ביניהם LH.
תפקיד נוסף שיש לחלבון זה שנוכח בזרע הוא בצמיחה, תחזוקה ושרידות של תאי עצב, כלומר- הזרע לא רק מעורר ביוץ, ותומך בשמירה על ההריון לאחר שהופרתה, אלא כנראה גם מסייע לבריאות וחיוניות מערכת העצבים של האשה, בזכות היותו בעל מבנה מולקולרי כמו של גורם מעורר צמיחת עצב הקרוי β nerve growth factor (β-NGF).
אחת ההנחות של החוקרים היא שגברים שבנוזל הזרע שלהם יש ריכוז גבוה יותר של OIFהנם פוריים יותר, ושהזרע שלהם הופך את בנות הזוג שלהם ליותר פוריות (כי הוא מעודד ביוץ), ושאולי זה גם טוב למערכת העצבים שלהן (המוח?).
לסיכום – סקס זה בריא כי:
1) זה עושה אותך פוריה יותר
2) אם את בהריון- זה עוזר לשמור את ההריון
3) זה משקם ומשמר את מערכת העצבים שלך
4) זה טוב לשלום בית
5) ועוד סיבות שאת בטח יודעת לבד
PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America)
vol. 109 no. 37, Marcelo H. Ratto, 15042–15047
The nerve of ovulation-inducing factor in semen
Marcelo H. Ratto , Yvonne A. Leduc , Ximena P. Valderrama, Karin E. van Straaten ,Louis T. J. Delbaere, Roger A. Piersone, and Gregg P. Adams
השאר תגובה