מחקר חדש מראה: לקנאביס השפעה משמעותית על לחץ הדם בגילאים 60 ומעלה
מחקר ראשון מסוגו שנעשה בסורוקה מרכז רפואי אוניברסיטאי ואוניברסיטת בן גוריון בנגב מראה השפעה משמעותית של קנאביס על לחץ הדם בגילאי 60 פלוס.
המחקר, שפורסם בכתב העת European Journal of Internal Medicine, התמקד לראשונה בהשפעת הקנאביס על לחץ הדם, הדופק והפרמטרים המטבוליים אצל מבוגרים בני 60 ומעלה עם יתר לחץ דם.
"גילאי 60 ומעלה הינם הקבוצה הצומחת במהירות הגבוהה ביותר של משתמשי קנאביס רפואי, אולם עדויות על השלכותיו על הלב וכלי דם בקרב אוכלוסייה זו הן מעטות", אומר ד"ר רן אבוחצירה מהמרכז למחקרים קליניים בסורוקה ומהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. "מחקר זה הוא חלק מהמאמץ המתמשך שלנו לספק מחקר קליני על ההשפעות הפיזיולוגיות האמיתיות של קנאביס לאורך זמן."
שיטת המחקר התבססה על מדידת לחץ דם ביתית במשך 24 שעות (הולטר לחץ דם), א.ק.ג, בדיקות דם ומדידות גוף של מטופלים – טרם התחלת הטיפול ושלושה חודשים לאחר הטיפול בקנאביס.
החוקרים מצאו ירידה משמעותית בערכי לחץ הדם הסיסטולי (ה"גבוה") והדיאסטולי (ה"נמוך") במשך 24 שעות, כאשר הערך הנמוך ביותר התרחש כשלוש שעות לאחר בליעת הקנאביס דרך הפה, באמצעות תמציות שמן או עישון. הנתונים הצביעו על ירידה בלחץ הדם בשעות היום וגם בלילה, כאשר שינויים משמעותיים יותר נרשמו בשעות הלילה.
החוקרים משערים שיתכן שהקלה בכאב, שהיוותה האינדיקציה למתן קנאביס עבור רוב המטופלים, עשויה אף היא לתרום להפחתת לחץ הדם.
פרופ' ויקטור נובק, מנהל המרכז למחקרים קליניים בסורוקה: מודיע: "הממצאים מעלים אפשרות שעוד צריכה להיחקר לגבי טיפול בלחץ דם באמצעות קנאביס"
ד"ר רן אבוחצירה: "זו הקבוצה הצומחת במהירות הגבוהה ביותר של משתמשי קנאביס רפואי, אולם עדויות על השלכותיו על הלב וכלי דם בקרב אוכלוסייה זו הן מעטות"
חוקרים נוספים שהשתתפו במחקר: פרופ' ויקטור נובק, מנהל המרכז למחקרים קליניים בסורוקה; פרופ' יוסף חביב, מנהל המחלקה לנפרולוגיה בסורוקה; פרופ' מירב לייבה, פרופ' עדי לייבה וד"ר לריסה ריבו מהמרכז הרפואי האקדמי אסותא אשדוד.
הודעה:
אין בדברים אלה, העוסקים בבני 60 פלוס, בכדי לבטל את
האפשרות בדבר יעילות הטיפול גם בסובלים מיתר לחץ דם צעירים מגיל 60.
מקור:
https://www.ejinme.com/article/S0953-6205(21)00005-4/fulltext
השאר תגובה