
מה המשותף ל:
Saccharin (E954) סכרין
Acesulfame-K (E950) אצסולפאם-K
Aspartame (E951) אספרטם
Neotame (E961) ניאוטם
Sucralose (E955) סוכרלוז
Cyclamate (E952) ציקלמט
Maltodextrine (E1400) מלטודקסטרין
כולם ממתיקים מלאכותיים…
שמשמשים במשקאות/מאכלי דיאט.
אז לא מספיק שלפני 15 שנה כתבתי שממתיקים מלאכותיים גורמים להשמנה (151: רוצים להשמין? שתו דיאט!)
ולפני 4 שנים כתבתי שממתיקים מלאכותיים מעלים משמעותית את הסיכון לסרטן (כל מיני סוגי סרטן) ( 300: ממתיקים מלאכותיים מעלים משמעותית את הסיכון לסרטן)
אז עכשיו באתי לקלקל לכם עוד , כי מסתבר שהם גם גורמים לדמנציה…
על פי מחקר שפורסם בינואר השנה לאנשים ששותים יותר ממשקה דיאט אחד ביום יש סיכוי פי ארבע לפתח דמנציה מאלה שלא שותים דיאט, וכל משקה נוסף מעלה את הסיכון לכך ב 39 אחוזים נוספים. "אנחנו לא יודעים אילו מהמרכיבים אחראיים לתופעה" אומרת פרופסור חנה גרדנר Hannah Gardener, ממחברי המחקר, "אבל זה מתחבר לממצאים המראים שצריכת משקאות אלה קשורה לירידה קוגניטיבית של המשתמשים" (יענו אם תשתה דיאט זה יעשה אותך טמבל, וחולה).
ידוע שממתיקים מלאכותיים משבשים את אוכלוסיית חיידקי המעי ו"תורמים" לאי סבילות לסוכר Glucose Intolerance, וייתכן שבגלל הקשר ההדדי בין המעי והמוח גורם הדבר למצב דלקתי, המשפיע לרעה על תיפקוד המוח, כמו כן ידוע שהדבר פוגע בשלמותם ותיפקודם התקין של כלי הדם, ויש מצב שזה משבש את האספקה התקינה של חמצן וחומרים מזינים למוח.
ויש אזהרה, גם בקשר ל Erythritol (E968) אריתריטול, שנחשב "תחליף סוכר טבעי" לא כימי, ו"כאילו" פחות מסוכן…ומשמש הרבה באפייה, אז מסתבר שהוא פוגע בכלי דם, ועל כן מעלה את הסיכון להתקפי לב ולאירוע מוחי. הדבר קורה כי הוא מגביר את העקה החימצונית Oxidative Stress, דבר הגורר מספר מחלות כרוניות כגון מחלות כלי דם, מחלות ניווניות של מערכת העצבים, סרטן, ומחלות דלקתיות שונות, כמו כן הוא פוגע בייצור NO (עליו כתבתי הרבה, תעשו חיפוש), דבר המעלה, כאמור סיכון לאירועי לב ואירועים מוחיים. הממצאים תואמים לממצאים ממחקר קודם שהראה שאנשים שבדמם היו רמות גבוהות של אריטריתול עברו יותר אירועים לבביים, אירועים מוחיים, ומוות.
מסקנה: שתו מים
(כי גם סוכר זה לא מציאה),
מקורות:
Soda consumption and risk of dementia: The Northern Manhattan study
The artificial sweetener erythritol and cardiovascular event risk
השאר תגובה