נכון אני תמיד אומר שקפה זה טוב וזה בסדר לשתות קפה?

(אני יודע שאתם לא זוכרים, אז הנה תזכורת למאמרים שלי בנושא:

אז הנה עכשיו עוד תמיכה בנושא,

מחקר חדש שפורסם ב-Circulation: Heart Failure, בחן באמצעות למידת מכונה (שיטה הקרויה Random forest analysis) את תוצאותיהם של שלושה מחקרים קודמים שעסקו בהשפעה של גורמים שונים, כולל הרגלים תזונתיים, על הסיכון לפתח תחלואה קרדיווסקולרית (מחלות לב וכלי דם). כשמטרת המחקר החדש הייתה לזהות גורמי סיכון פוטנציאליים חדשים, שלא נבדקו במחקרים אלו, למחלה כלי דם של הלב, שבץ ואי ספיקת לב.

מהמחקר עלה שישנו קשר הפוך בין צריכת קפה לבין הסיכון

לפתח אי ספיקת לב ושבץ מוחי.

כלומר: מי ששותה קפה חולה פחות ממי שלא שותה.

במחקר הזה נעשה ניתוח של שלושה מחקרי תצפית גדולים בתחום הקרדיווסקולרי אשר עסקו בהרגלים תזונתיים – Framingham Heart Study (FHS), Cardiovascular Heart Study (CHS) ו-Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC).

בשלושת המחקרים נבדקו גורמי סיכון מסוימים שנקבעו מראש.  ואילו במחקר זה לעומת זאת, החוקרים רצו למצוא גורמי סיכון שלא נלקחו בחשבון או חשבו עליהם, תחת ההנחה שלמידת מכונה תאפשר להם למצוא גורמי סיכון חדשים.

והנה מניתוח הנתונים עלה כי שתיית כוס קפה ביום הייתה קשורה לירידה של 5% בסיכון לפתח אי ספיקת לב וירידה של 6% בסיכון ללקות בשבץ .

עם זאת לא נצפה הבדל בסיכון לפתח מחלה כלילית (של כלי הדם של הלב),  אבל גם לא החמרה.

מספר המשתתפים בשלושת מחקרי התצפית עליהן מבוסס המחקר החדש היה סה"כ מעל 21,000

[למי שחשובים המספרים המדויקים-

  • 2,732 (בגילאים 30-62) במחקר ה-FSH,
  • 3,704 (בגילאים 65 ומעלה) במחקר ה,CHS
  • 14,925 (בגילאים 45-64) במחקר ה-[ARIC.

היתרון במחקר הנוכחי, בהשוואה למחקרים דומים שבדקו גורמי סיכון לבביים, הוא בכך שהוא מבוסס על שלושה מחקרים ידועים אשר שימשו בעבר למציאת גורמי סיכון לבביים שמקובלים כיום. על מנת לפצות על ההבדלים המתודולוגיים בין שלושת מחקרי התצפית, נאספו נתונים בהתאם ל-204 מדדים שהוגדרו במחקר ה-FSH.

בקיצור- שלא יבלבלו לכם את המוח, זה בסדר שאתם שותים קפה.

המאמר המקורי:

 https://www.mdedge.com/cardiology/article/235743/heart-failure/coffee-lowers-heart-failure-risk-unique-study?sso=true