מי שעוקב אחר הבלוג שלי יודע שמזה שנים אני כותב בעד שומן וכולסטרול, נגד המנעות מצריכתו, וממליץ להמנע מטיפולים להורדה שלו.
בסוף המאמר תוכלו למצוא לינקים למאמרים שלי בנידון.
אז למה נזכרתי שוב?
כי החודש, בתאריכים 10-11 לפברואר, נערך בוושינגטון, ארה"ב כנסו סדנא תחת הכותרת :" שמנים רוויים, גישה תזונתית או גישה של נוטיינטים (חומרי הזנה) “Saturated Fats: A Food or Nutrient Approach?”ץ
מטרת הסדנא הייתה לבדוק מחקרים מדעיים בנושא שמנים רוויים והשפעתם על הבריאות. בסוף הסדנא פורסמה הצהרה, על דעת כל המשתתפים.
במקביל להודעה לעתונות נשלח מכתב למשרד החקלאות של ארה"ב U.S. Department of Agriculture (USDA), ומשרד הבריאות האמריקאי U.S. Department of Health and Human Services (HHS) , שניהם אחראים לפרסום הנחיות התזונה בארה"ב.
זה נוסח המכתב:
אנו מבקשים בכבוד כי USDA-HHS יקדישו מחשבה רצינית ומיידית לביטול המגבלות על צריכת שומן רווי בהנחיות התזונה העומדות להתפרסם בשנת 2020 לארה"ב. בקשה זו מבוססת על סקירת הנתונים המדעיים המחמירים ביותר הקיימים.
כמוכם, גם אנו מחויבים עמוקות להבטיח כי המלצות התזונה הכוללות לאוכלוסייה מבוססות על ערכים מדעיים קפדנים. במקביל, אנו חולקים עמכם את הדאגה כי להמלצות המבוססות על כל דבר פרט למדע הקפדני ביותר שיש, יש, ככל הנראה, השלכות לא מכוונות או אף מסכנות בריאות.
במהלך הסדנה דנו בהבנה המדעית האחרונה של חומצות שומן רוויות ובקשר הפוטנציאלי שלהן למחלות לב ושבץ מוחי. באופן כללי, סיכמנו כי המדע הטוב והמעודכן ביותר אינו מצליח לתמוך במגבלות הנוכחיות בצריכת שומנים אלה
We respectfully request that USDA-HHS give serious and immediate consideration to lifting the limits placed on saturated fat intake for the upcoming 2020 Dietary Guideline for America. This request is based on a review of the most rigorous scientific data available.
Like you, we have a deep commitment to ensuring that population-wide nutrition recommendations are based on rigorous science. Concurrently, we share the concern that making recommendations based on anything but the most rigorous science available is likely to have unintended or even potentially harmful consequences to health.
During the course of the workshop, we discussed the latest scientific understanding of saturated fatty acids and their potential connection to heart disease and stroke. Broadly speaking, we concluded that the best and most updated science fails to support current limits on consuming these fats.
הסדנא אורגנה ונוהלה על ידי פרופסור ארן אסטרופ Arne Astrup (ראש מחלקת תזונה וספורט מאוניברסיטת קופנהגן) ופרופסור רונאלד קראוס Ronald M. Krauss (פרופסור לרפואת ילדים מאוניברסיטת קליפורניה) , מטעם גוף ללא מטרות רווח המתקרא The Nutrition Coalition, בין המשתתפים יש לציין את פרופסור ג'נט קינג Janet King,, מן המחלקה למדעי התזונה והטוקסיקולוגיה באוניברסיטת ברקלי, קליפורניה. the Department of Nutritional Sciences and Toxicology at the University of California at Berkeley.
בין העובדות שצוינו על ידי המומחים:
- לא נמצא קשר בין צריכת מזונות עתירים בשומן רווי (כגון שוקולד, גבינות שמנות או בשר שמן) לבין תחלואת לב וכלי דם.
- בסדרת מחקרים שפורסמו לאחרונה נמצא כי צריכת שומן רווי קשורה סטטיסטית בפחות אירועי לב, כלי ואירועים מוחיים ותמותה.
- ההמלצה להימנע משומן ניתנה בעבר במטרה להפחית את רמת ה-LDL ("המוכר כ"שומן הרע") בדם, אך לא נמצאה כל הוכחה כי הפחתת LDL אכן מפחיתה מחלות לב, כלי דם ואירועים מוחיים ומפחיתה תמותה.
בקיצור- הכל בסדר,
אפשר לאכול שמן!
מאמרים שלי:
https://www.drbarak.com/2017/245-i-told-you-so-fat-is-good-for-you
https://www.drbarak.com/2017/243-be-warned-fat-wont-kill-you-cakes-will
https://www.drbarak.com/2020/255-wanna-be-a-man-and-dad-eat-fish
https://www.drbarak.com/2012/162-the-cholesterol-big-bluff
https://www.drbarak.com/2013/high-cholesterol-prolongs-life
https://www.drbarak.com/2019/249-cholesterol-lowering-doesnt-help
https://www.drbarak.com/2012/181-quils-mangent-de-la-brioche
https://www.drbarak.com/2012/165-fat-cheese-for-breakfast
https://www.drbarak.com/2013/187-phytosterols
השאר תגובה